Смедерево

Смедерево се налази на обалама Дунава у североисточном делу Србије и представља седиште Подунавског округа. У 15. веку је овде изграђена Смедеревска тврђава, по налогу Ђурађа Бранковића.

Откријте везу између математике и географије

од 13.05. до 17.05.2019.

Локација: Научни клуб Смедерево

Аутор: Mирјана Кокерић

У оквиру манифестације 3М откријте везу између математике и географије. Упознајте се и са начинима обраде математичких садржаја кроз пројекте Познате математичарке 2, Дан броја Пи, Шах- МАТ, Stem - School Wizard. Aктивности 3М су и: Размера на карти – Мystery Skype квиз са ученицима из Европе; Приказ еTwining пројеката и начина сарадње удаљених школа из земље и региона, у оквиру платформе и велике виртуелне учионице; Радионица и изложба о Милутину Миланковићу.

Игрице за мобилне телефоне

од 08.05. до 22.05.2019.

Локација: Техничка школа Смедерево или Научни клуб Смедерево

Аутор: Зоран Дамњановић

"Ученици рачунарског одељења Гимназије у Смедереву представиће заинтересованим основцима, средњошколцима и њиховим наставницима разне математичке игрице за мобилне телефоне и могућност њихове примене у редовној и додатној настави. Сви ће имати прилику да се играју, а постоји и могућност организовања пригодног такмичења. Игрице за мобилне телефоне представљају за децу терен на коме се осећају опуштено, тако да ће моћи да виде да математика није ништа страшно, али и да се кроз игру могу развити математичко мишљење и позитивне особине личности – тачност, систематичност, прецизност у изражавању."

АКТИВНОСТИ

од 01.05. до 31.05.2019.

Локација: Научни клуб Регионалног центра Смедерево

Аутор: Научни клуб у сарадњи са вртићима, основним и средњим школама, као и организацијама на нивоу локала

Научни клуб Смедерево организује 12.маја у сарадњи са Астрономским друштвом „Руђер Бошковић“ Београд, предавање о Месецу, а потом и посматрање Месеца у Смедеревској тврђави. Током целог маја чека вас низ радионица, предавања и трибина.