Ове године путујемо око света у потрази за нераскидивом везом математике и географије, две дисциплине које нам, када се преплету, откривају скривене пределе.

Овогодишњој манифестацији М3 претходио је конкурс Мапирање математике , који нам је помогао да одаберемо пет најинспиративнијих примера наставе математике у Србији. На интерактивну математичку мапу Србије уписано је и више од 90 разноврсних и креативних активности из 45 градова, које можете истражити током маја.

У Београду, као и претходних година, срешћемо се на неколико локација: у Галерији на Андрићевом венцу публика ће бити у прилици да види и учествује у главном програму манифестације „Кроз математичке пределе“, уз интерактивне експонате, научнопопуларна предавања, инспиративне разговоре, радионице и филмске пројекције, отворене за све посетиоце. У Галерији науке и технике САНУ упознаћемо свестраност нашег цењеног научника на изложби „Животни циклуси Милутина Миланковића“, а у Научном клубу Београд чекају нас разноврсна предавања и радионице, кроз које ћемо сазнати колико нас математика заправо окружује у свакодневном животу.

Математику из „прве руке“ представиће нам специјални гости манифестације – познати популаризатори науке др Бери Ципра, др Стјуарт Колхаген и др Грег Гејџ.

Придружите нам се!

ИСТРАЖИТЕ КООРДИНАТЕ!