Лесковац

Лесковац је градско насеље и административни центар истоимене територијалне јединице и Јабланичког управног округа. Налази у Лесковачкој котлини коју, осим Јужне Мораве, пресецају 5 великих река –Јабланица, Ветерница, Власина, Пуста река и Козарачка река. У његовој близини се налази Царичин град, изграђен од стране византијског цара Јустинијана.

„Логика нелогичног“

од 01.05. до 31.05.2019.

Локација: Научни клуб Лесковац

Аутор: Драган Голубовић

„Логика нелогичног“ је креативна интерактивна радионица у којој ћете кроз ауторске радове открити занимљиве математичке идеје. Посетиоци ће се прво сусрести са занимљивим примерима из света бројева. У другом делу упознаћете двостуку елиминацију. Следе магични квадрат и магија распоређивања бројева. У четвртом делу ћете играти карте, погађати бојеве и учити бинарни 8421 код. Ова радионица ће вас вратити и до палеолита, у време када су људи почели да броје. Пре но што се растанмо, чека вас логичка игра 8+1, и диплома за успомену са М3.

АКТИВНОСТИ

од 09.05. до 25.05.2019.

Локација: Научни клуб Центра за стручно усавршавање Лесковац

Аутор: Научни клуб у сарадњи са вртићима, основним и средњим школама, као и организацијама на нивоу локала

Научни клуб Лесковац манифестацију Мај месец математике отвара изложбом нашег импозантног научника Милутина Миланковића! 11. мај за вас спремају семинар „Креативна припрема текстуалних задатака“, а 25.маја семинар „Унапређивање наставе математике у школи,“ Ту је наравно и програм за најмлађе, који открива логику нелогичног.