Кикинда

У Кикинди је своје прве снове одсањао велики српски сањар Мика Антић. Бундева овде не само да има друго име – лудаја, већ има и своје дане, а сама Кикинда је позната као престоница сова због свог статуса највећег зимовалишта сова утина у Европи!

„Мајске мозгалице“

од 20.05. до 25.05.2019.

Локација: Основне школе у Кикинди, Градски трг, Центар за стручно усавршавање, Културни центар Кикинда

Аутор: Данило Боровница

Кроз визуелизацију, покрет и игру уочите повезаност математике са светом око нас. У оквиру радионица повезаћете математику са уметношћу и учествоваћете у припреми изложбе. Послушајте и популарно предавање на тему математике, погледајте презентације пројеката, такмичење „Мајске мозгалице“, такмичење у шаху, екипно надметање у таблићу, ликовну изложбу ученичких радова, постављање тепиха Сијерпинског, екипно такмичење „QR потрага за благом“, квизове за предшколце. Више на овде

АКТИВНОСТИ

од 07.05. до 31.05.2019.

Локација: Научни клуб Центра за стручно усавршавање Кикинда

Аутор: Научни клуб у сарадњи са вртићима, основним и средњим школама, као и организацијама на нивоу локала

Овог маја у Кикинди играмо шах и показујемо да је математика више од игре! Откривамо и ново лице математике и уметности кроз радионице: StringArt, модуларни оригами и нацртај моје име. од 27.05. до 2.06. зове вас инжењер, популаризатор науке, географ, астроном- Милутин Миланковић!