Како се плеше троугао?

Препоручени узраст: вртић и 1-2. разред ОШ
Трајање: 30 минута

Математика и плесна кореографија звуче као два потпуно различита света. Али, шта када бисмо вам рекли да је за савршену кореографију математика неизоставна? Када бисмо замрзнули неки плесни покрет, добили бисмо геометријску фигуру! То ће и бити наш задатак – да откријемо које се то све геометријске фигуре крију на подијуму за игру.

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ

Лети као колибри, броји као човек

Препоручени узраст: 1-4. разредa ОШ
Трајање: 35 минута

Добро дошли на нашу радионицу која ће вас спровести кроз чудновати свет животињских способности! У сваком кораку покушаћемо да упоредимо наше способности са животињским. Загрејaћемо мозгиће, али и мишиће! Ко брже замахује, ти или колибри? Ко може више да скочи, ти или скакавац? Хајде да видимо!

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ

Математички вишебој

Препоручени узраст: 5-8. разреда ОШ
Трајање: 60 минута

Сви знамо да дужина може да се мери лењиром, али шта ако нам он није при руци? Да ли је моја патика броја 39 исте величине као твоја истог броја? Ко од нас најбрже хода пачјим ходом, и какве математика има везе са тим? Ово није радионица, већ авантура на пустом острву где живу главу можемо извући само ако креативно користимо математичке појмове!

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ

Заплеши и задатак реши

Препоручени узраст: 1-4. разреда ОШ
Трајање: 30 минута

"Да ли сте се некада запитали да ли је могуће развијати математичка знања кроз плес? Наша мисија је да решавање алгебарских израза и једначина пребацимо са папира на плесни подијум. Зато ћемо се водити паролом „Заплеши и задатак реши!“ – математика ће бити пут за откривање плесне кореографије!"

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ

Какво чудно математичко клатно

Препоручени узраст: 5-8. разреда ОШ
Трајање: 45 минута

Шта је то заједничко за једну љуљашку, метроном или велики боксерски џак? Шта су то осцилације и чему нам то служи период осциловања? Искористимо канап, конац за зубе или обичну пертлу да направимо своје математичко клатно и проверимо коначне бројке – јесу ли оне баш онакве какве једначине предвиђају?

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ

Направи своју покретну скулптуру

Препоручени узраст: 5.-8 разред и средња школа
Трајање: 60 минута

Зарањамо у свет аутомата – покретних скулптура које уз помоћ математике оживљавају! Упознаћемо полуге и зупчанике који окретање ручице претварају у разнолике покрете. Хајде да научимо нешто о основама механике и направимо птицу која маше крилима или брод који се бори са таласима! Када савладате ове принципе, моћи ћете да направите шта год пожелите!

ПОГЛЕДАЈ
ВИДЕО

ПРЕУЗМИ
ШАБЛОНЕ