РАДИОНИЦЕ НА ОТВОРЕНОМ - МАТЕМАТИЧКЕ ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА

Београдска тврђава - Велики плато на Савском шеталишту
21. септембар - 7. октобар од 16.00 до 20.00 часова
препоручени узраст: од 5 до 105 година
Групе од 10 и више учесника је потребно пријавити овде.

Геометрија сенки

Kоју геометријску фигуру можеш да направиш својим телом? Постани пирамида, сфера, троугао или нешто сасвим другачије. И, хајде да направимо галерију наших исцртаних сенки!

Танграм

Има једна кинеска игра која посебно развија машту и знање о математици. Зове се танграм. Дођите са породицом или другарима да од геометријских фигура правимо животиње, објекте, људе, возила и шта год нам падне на памет!

Платонова тела

У овој радионици задаци се извлаче из шешира! Можда добијеш веома једноставан, а можда веома компликован задатак. Kо зна. Али верујемо да те није страх да покушаш! Ипак су то само Платонова тела која ћемо правити од модуларних елемената! Просто ко пасуљ!

Статистика Београдске тврђаве

Хајде да истражимо Kалиш! Шта све може да се пронађе у овом простору, чега има највише, чега има најмање? Правимо велики заједнички график – статистички преглед свега и свачега што се може пронаћи у парку Kалемегдан.

Направи облик за 30 секунди

Можда делује као мали тест интелигенције, зато што јесте! :) Хајде да видимо ко ће за најкраће време направити задати облик!

Математички полигон

Овај полигон можеш да прођеш само ако баш добро разумеш математику. А математичке операције које мораш да знаш су: нациљај, погоди, провуци се, претрчи и скочи!

ОНЛАЈН РАДИОНИЦЕ

Разломи ритам

Препоручени узраст: 4-5. разредa ОШ
Трајање: 35 минута

Да ли знаш да се иза твоје омиљене песме крије математика? Управо су разломци криви за то што свака песма има свој препознатљив ритам. У овој авантури ћемо кроз песму и покрет сагледати ритам очима правих математичара.

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ

Шта ће коме тригонометрија?

Препоручени узраст: 2-4. разредa СШ
Трајање: 45 минута

Претпостављамо да те, када чујеш реч тригонометрија, одмах заболи глава. Зашто се онда уопште бавимо тригонометријом? Ако те ово питање барем мало интригира, на правом си месту! Обећавамо да ће ти ова радионица дати одговор на то питање, јер ћеш се упознати са тригонометријом кроз многе њене занимљиве примене.

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ

Математички рингишпил

Препоручени узраст: 5-8. разредa ОШ
Трајање: 45 минута

Ухватите најбољи поглед на свет геометрије са врха панораме. Осетите брзину учења нових појмова и сударите се са законима класичне физике и механике у нашој малој научној авантури. Упустите се у вожњу ролеркостером кроз најразличитије математичке пределе и откријте где се то у забавном парку крије математика. Укрцавање!

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ

Математичко разгибавање

Препоручени узраст: Вртић и 1-4. ОШ (млађа деца уз помоћ одраслих)
Трајање: 30 минута

За поступно решавање математичких задатака потребно је да имаш папир, оловку и евентуално дигитрон? Или можда не? Шта ако ти кажемо да, уместо њих, можеш да користиш и спорт, сопствено тело, покрете, кораке? Како се то телом решавају задаци? Ускочи у нашу радионицу и спреми се за једно необично разгибавање!

ЗАПОЧНИ РАДИОНИЦУ